Begeleiding

Het begeleidingsteam bestaat dit seizoen uit ploegbegeleidster Patricia Maasland en trainers Marnix van Beusekom en Johan Roovers.

Hieronder stellen de dame en heren zichzelf even voor:

Patricia Maasland; Ploegbegeleidster

Afgestudeerd als sociaal pedagogische hulpverlener aan de Avans Hogeschool.
In het recente verleden zelf als schaatsster actief geweest voor team B+Z.
Mijn beste prestaties van de afgelopen jaren zijn: plaatsing NK junioren 2010, 5e
plaats op de 3 km NK afstanden 2010, baanrecord 5000m in Breda 2011 en de 2e
plaats op het GK allround 2012.
Op sportief gebied ben ik zelf nog actief als wielrenster.
Ik vind het ontzettend leuk om betrokken te zijn bij schaatsteam B+Z.
Als ploegbegeleidster voel ik mij deel van het team, schaatsers en trainers, en zet mij met name in hen maximaal te faciliteren!

Johan Roovers; Trainer ST-3

Ik ben begonnen als judoka (2e dan) en heb de trainersopleiding (niveau 4) gevolgd. Daarna ben ik gaan schaatsen en heb  marathons op natuurijs gereden. De Elfstedentocht heb ik twee keer (in 1986 en 1997 ) gereden en volbracht.

In Inzell heb ik aan het NK wintertriatlon deelgenomen. Naast het diploma fietstrainer (niveau 2) heb ik ook het diploma schaatstrainer (niveau 3) behaald.

Als fietser heb ik 4 jaar voor het team van Coca-Cola gekoerst en heb ik 3x het WK in Oostenrijk gereden.

Als schaatstrainer ben ik 10 jaar actief waarvan 5 jaar als hoofdtrainer bij de vereniging en 5 jaar als gewestelijke trainer bij de KNSB. Ik heb verschillende rijders naar de regionale en landelijke wedstrijden en NK`s gebracht.

Mijn doel met dit team is het neerzetten van een solide ploeg die met alle gewesten kan concurreren.

Marnix van Beusekom; Trainer ST-4

Ik heb het CIOS in Heerenveen afgerond. Mijn hoofdvak op het CIOS was schaatsen en ik kreeg les van bekende schaatsnamen zoals Gemser, Koops en Kloosterboer. In 1995 ben ik training gaan geven bij de baanselectie van Utrecht en daarna bij de gewestelijke junioren en neosenioren in Breda.

In Calgary tijdens de finals ontmoette ik Leon vd Wielen die mij vervolgens ging assisteren bij het gewest. Mijn doelen bij B+Z zijn om elke schaatser faciliteiten en trainingen te bieden zodat hij of zij de hoogst mogelijke prestaties levert, en de resultaten op landelijk en gewestelijk niveau verbeteren.

Team B+Z Facebook

Archief